סופר בודי סושי – סושי גוף עילאי / מתכון

הערה חשובה: הטקסט שלהלן נכתב עבור תחרות מתכונים קניבלים היתולית שנערכה בשנת 2007 על ידי אגודה ישראלית למדע בדיוני ופנטסיה.
זה אינו מתכון רציני, ואין לנסות אותו בבית.
זה גם לא יהיה חוקי! כל המנסה מתכון זה צפוי להסתבך בפלילים. ראו הוזהרתם!

המתכון זכה במקום השני.

סופר בודי סושי – סושי גוף עילאי / מתכון מאת יעל פורמן

*הקדמה למתכון*

מולדת הסושי במזרח אסיה. המאכל עבר גלגולים רבים מאז המצאתו ועד לצורתו המודרנית המוכרת בעולם – פיסות דג נא ו/או ירקות המגולגלים באורז דביק ועטופים באצת נורי. הסושי הוא מאכל פופולרי ביותר במקומות רבים בעולם.
בשנים האחרונות פיתחו היפנים צורת הגשה חדשה למאכל המוכר והאהוב – הבודי סושי (ובעברית, סושי גוף). בצורת הגשה זו מוגשות חתיכות הסושי על גבי בחורה נאה עירומה או בלבוש מינימלי. צורת הגשה זו אופיינית למסיבות של החברה הגבוהה והאיכותית. אורחי המסיבה אוכלים את הסושי מעל גופה של המגישה בעזרת מקלות אכילה.

המתכון המובא להלן מתאר את גלגולו האחרון ביותר של הסושי – סופר בודי סושי (בעברית, סושי גוף עילאי). מדובר בשילוב בין צורת הגשה לאופן הכנה מתקדם של הסושי. הסופר בודי סושי מוגש כיום במסיבות הדיסקרטיות ביותר, אך הולך ומתפשט בקרב אניני הטעם. זו הדרך הטובה ביותר להרשים את האורחים במסיבה הקרובה שאתם מתכננים. ההכנה דורשת מיומנות, ומומלץ להעזר בעוד טבח, אולם התוצאה מרהיבה לעין וטעימה מאוד לחיך. האורחים לא יפסיקו להלל אתכם.

המצרכים במתכון מספיקים לשמונה רולים של סושי. יש להכפיל במספר האורחים לפי מפתח של רול עד שלושה רולים לאדם (תלוי אם מתוכננות מנות נוספות או לא).

*מצרכים*

• 2 כוסות אורז לסושי
• 3 כוסות מים/דם (שימוש בדם נועד להכנת אורז אדום)
• 8 דפי אצות נורי (אם לא מצאתם במרכול השכונתי, לא נורא. בהמשך יהיה תחליף)
• 8 כפיות שומשום שחור יפני קלוי (לא חובה)
• חצי כוס חומץ אורז
• שתי כפות סוכר
• חצי כפית מלח
• מחצלת במבוק לגלגול הסושי
• להגשה – קעריות של רוטב סויה איכותי, ג'ינג'ר ולאוהבי החריף – ווסאבי.

*למילוי*

• ירקות שונים חתוכים לרצועות דקות.
• בשר חתוך לרצועות דקות.
רצוי לשלב בין סוגים שונים של אבוקדו, מלפפון, נבטי חמניה, צנון כבוש ועוד. בזמן גלגול הרולים ניתן לגוון בין מילוי צמחוני בלבד, שילוב בין ירקות ובשר לבין סושי בשרי בלבד.

*הבשר*

בחירת הבשר היא אולי השלב החשוב ביותר בתהליך הכנת הסופר בודי סושי. חשוב לבחור מועמד מושלם מבחינה גופנית במידת האפשר. מאחר שהבשר נאכל נא חשוב מאוד שהמועמד יהיה בריא לחלוטין, ללא שום מחלות נסתרות. במידה ויש חשד, רצוי לחלוט מעט את הבשר בטרם גלגול הסושי. רצוי שהמועמד יהיה בנוי היטב, מאחר שכפי שיוסבר בהמשך, אנחנו נשתמש גם בשלד. מומלץ לבחור מועמד שאינו מאוד שרירי, מכיוון ששרירים חזקים מעידים על בשר פחות רך, ואם הוא יתנגד, יהיה קשה להשתלט עליו. במידה ולא נמצאו אצות נורי לגלגול, אנו נשתמש גם בעורו של המועמד כתחליף לאצות. לכן חשוב לבחור במועמד שעורו במצב טוב, ללא כתובות קעקע גדולות או צלקות בולטות. חובב חתולים יהיה אם כך בחירה לא טובה. מומלץ לגלח מראש את גופו של המועמד במידה ומשתמשים בעור, או למרוט את השערות. שימו לב, אם מורטים את שערות הגוף באמצעות שעווה, יש לרחוץ את המועמד היטב לאחר מכן להסרת כל שאריות השעווה.
אין חשיבות למין המועמד, אולם יש חשיבות לגילו. לילדים אמנם יש בשר רך יותר, אך במבוגרים יש יותר בשר, והשלד שלהם (בו נשתמש בהמשך כאמור) גדול יותר ומרשים יותר. הבחירה בין ילד למבוגר תהיה תלויה בעיקר במספר האורחים. ניתן כמובן להשתמש בשני ילדים במקום במבוגר אחד. את המועמד רצוי לשמור במצב חי ממש עד לזמן ההכנה עצמו כדי לשמור על הטריות. לקבלת סושי בגוון אלכוהולי מומלץ להשקות את המועמד באלכוהול במשך מספר ימים לפני הכנת הסושי. ליקר שוקולד או תפוזים יתנו טעם עדין ואיכותי לבשר.
כדי לשמור על שלמות השלד במידת האפשר יש להמית את המועמד בחניקה או בשבירת המפרקת (למתקדמים), וכאמור את ההמתה עצמה יש לבצע עד כמה שאפשר בסמיכות לזמן ההכנה.
אם ברצוננו להכין אורז אדום, מומלץ להקיז מדמו של המועמד בטרם ההמתה כמות מספיקה לבישול האורז.

*אופן הכנת האורז לסושי*

האורז הוא הבסיס לסושי, והכנתו המדויקת מבטיחה גלגול נוח ומאכל יציב שלא יתפרק בזמן האכילה. רצוי לתרגל מראש את אופן הכנת האורז לסושי, לפני שמנסים להכין סופר בודי סושי.

• מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח. מניחים את תערובת החומץ בצד.
• בוררים את האורז ושוטפים. מעבירים לסיר ומוסיפים את המים או את הדם.
• מביאים לרתיחה בסיר לא מכוסה.
• מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל המים/דם נספגים באורז.
• מכבים את האש וממתינים חמש דקות נוספות כשהסיר עודנו מכוסה.
• מעבירים את האורז המבושל לקערה גדולה. שופכים את תערובת החומץ על האורז החם ומערבבים בעדינות עד לספיגת כל החומץ.
• מהדקים קלות את האורז בקערה וממתינים שיתקרר לטמפרטורת החדר.

*אופן הכנת הבשר למילוי*

בשלב זה רצוי להעזר באדם נוסף אחד לפחות. יש להקפיד שהמטבח לא יהיה חם. כפי שהוסבר קודם יש להמית את המועמד בחניקה או בשבירת המפרקת. כמו בהכנת האורז, גם בשלב חיתוך הבשר דרושה מיומנות ולכן רצוי להתאמן עוד בטרם המסיבה. שלב זה הינו מלכלך מאוד. יש לעבוד עם בגדי עבודה מיוחדים, ומומלץ אף להשתמש במשקפיים שקופים צמודים למניעת חדירת נתזי דם לתוך העיניים.

• בעזרת סכין חדה מאוד בוצעים את עורו של המועמד לאורך הבטן ולאורך הגפיים.
• מקלפים בעדינות רבה את עורו של המועמד. במידה ואין לנו אצות נורי, מנסים לקלף את העור ביריעות גדולות ככל האפשר.
• אם הוחלט להשתמש בעור לגלגול הסושי, רצוי לנקות אותו היטב, ולצלות מעט בגריל כשהוא משוטח על רשת לטעם קריספי. (להזהר לא לחרוך ולא לייבש יותר מדי. יש לשים קערת מים בתוך התנור בזמן האפיה).
• את הבשר עצמו מקלפים מעל העצמות וחותכים לפרוסות דקות וצרות. ההמלצה היא להשתמש בשרירים ובבשר החזה למילוי הסושי, אך אין מניעה להשתמש גם באיברים פנימיים לפי טעמם של האורחים. עם זאת, מבחינה בריאותית מומלץ בכל זאת להמנע מלאכול איברים פנימיים ללא בישול. את הבשר העודף נאחסן במקרר או נשתמש בו להכנת מנות נוספות למסיבה.
חשוב לנקות היטב את השלד מכל שאריות הבשר מבלי לפרקו! במידת הצורך אפשר להעזר בחומצה חלשה כדי לנקות מבשר פינות שקשה להגיע אליהן. חשוב להעזר בכפפות.

*גלגול הרולים*

• מניחים דף אצת נורי או יריעת עור על מחצלת הבמבוק. יש להזהר לא לקרוע את דף האצה או היריעה.
• משטחים אורז על האצה או יריעת העור ומשאירים כשני ס"מ ללא אורז בחלקן העליון.
• מסדרים פס מילוי עבה מירקות, פרוסות הבשר וכפית שומשום שחור (לא חובה). רצוי למלא כל רול באופן מעט שונה לגיוון.
• מגלגלים בעזרת המחצלת לגליל ומניחים בצד.
• חוזרים על הפעולות הקודמות עד לקבלת מספר הרולים הרצוי. ניתן להכין רולים שונים עם אורז אדום או לבן לשם הגיוון. למתקדמים – ניתן להכין סושי אינסיידאאוט, בו האורז נמצא בצד החיצוני של הסושי. ערבוב אורז אדום ולבן ביחד בסושי מסוג זה יתן מראה מרהיב לעין.
• עם סכין חד חותכים כל רול לשמונה חתיכות.
• מניחים על מגש העומד במקום קריר.

*אופן ההגשה*

• מניחים את השלד הנקי על שולחן גדול במרכז אולם המסיבה (ניתן לארגן במטבח על שולחן מתגלגל). מומלץ להדליק נרות ריחניים בין הצלעות ולאורך העצמות ולעמעם את האורות בזמן הארוחה עצמה. יש להקפיד על כך שבחדר יהיה מטף כיבוי אש למקרה חרום.
• מסדרים את חתיכות הסושי על גבי השלד. את העודפים שומרים על מגש בצד. מסביב לשלד מסדרים קעריות עם רוטב סויה, ג'ינג'ר ווסאבי לטבילת חתיכות הסושי. בארבע פינות השולחן יש להציב מספר מספיק של מקלות אכילה לשימוש האורחים. כשאוזלות החתיכות המונחות על השלד, יש לסדר חתיכות חדשות עד לסיום הארוחה. את הסושי נלווה ביין איכותי.

אין ספק שהסופר בודי סושי ישדרג כל מסיבה, ויפעים מאוד את האורחים.

*טיפים*

• בפעם הראשונה שברצונכם להכין סופר בודי סושי, הזמינו רק חברים קרובים. כפי שהוסבר, התהליך מורכב ויש לתרגלו. סביר שהנסיונות הראשונים להכנת סופר בודי סושי לא יעלו יפה.
• לאחר המסיבה הראשונה ניתן לשמור את השלד ולמחזר אותו למסיבה הבאה. במקרה כזה תוכלו לטרוח פחות על הליך פירוק הבשר בפעם הבאה שתרצו להכין סופר בודי סושי. שימו לב עם זאת, שבסופר בודי סושי האמיתי משתמשים בשלד ובשר שמקורם באותו מועמד.
• ניתן להשתמש במתכון המתואר גם להתקנת ארוחה רומנטית לזוג על ידי שימוש בתינוק.

בתיאבון!


הערה חשובה 2: הרבה אנשים באו לומר לי לאחר הזכיה שאני חולה. יכול להיות שזה נכון (תקראו את גרטרוד) אבל לא המצאתי פה שום דבר. אוכלי בשר עושים (בעצמם או על ידי שליח) את כל מה שכתוב פה. אני פשוט שמתי הכל ביחד. ואם נודה על האמת, מה שקורה בבתי מטבחיים, כל יום, הרבה הרבה הרבה יותר גרוע. חשבו על זה בפעם הבאה שאתם נוגסים בשניצל שלכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *